Huisarts Dik Metz neemt afscheid van de praktijk

28 juni 2021  

Aan de patiënten van huisartsenpraktijk Metz en Smits

Schijndel, 15 mei 2021

Beste mensen,

Na 33 jaar ga ik stoppen met werken als huisarts in Schijndel per 1 juli 2021.
Ik heb dit plan sinds 1994, het moment dat mijn vader, die ik als huisarts opgevolgd heb, op 65-jarige leeftijd ernstige gezondheidsproblemen kreeg. Vanaf toen heb ik mijn pensioenplanning afgestemd op stoppen op 62-jarige leeftijd.

Ik heb dit werk altijd met volle overgave en veel plezier gedaan en ik doe dat nog steeds. Ik heb met u veel meegemaakt, er waren mooie momenten en er waren verdrietige momenten. De band die ik met u opgebouwd heb, ga ik missen.

Ik ben trots dat ik een goede opvolgster heb gevonden, Gidy Roefs, in wie ik het volste vertrouwen heb. U kent haar reeds, want zij heeft al 5 jaar, op dinsdag en vrijdag, de dagen dat ik werk voor de huisartsenopleiding in Nijmegen, voor mij waargenomen. Zij gaat samen met Art Smits, met wie ik al weer 20 jaar tot volle tevredenheid samenwerk, de praktijk voortzetten onder de naam ‘Huisartsenpraktijk Smits en Roefs’.

Huisartsenpraktijk Metz, die 65 jaar geleden als huisartsenpraktijk van mijn beide ouders in Schijndel startte, en waar mijn broer Roel 16 jaar aan verbonden geweest is, gaat nu dus met pensioen, maar leeft voort als Huisartsenpraktijk Smits en Roefs.

Als de coronamaatregelen het toelaten komt er half september een afscheidsreceptie, de precieze datum en locatie wordt nog bekend gemaakt.

Met hartelijke groet,

Dik Metz