Mogelijke drukte in de zomermaanden

09 juli 2023  

De zomerperiode/zomervakantie staat voor de deur. Ook voor de Schijndelse huisartsen.

Een uitdagende periode, want waar de huisartsen normaal met 11 huisartsen en hun directe collega’s de zorg dragen voor hun circa 25.000 patiënten, zullen zij dit door omstandigheden in de zomerperiode met een flink lager aantal collega’s doen.

Met alle inspanningen zullen de Schijndelse huisartsenpraktijken, ook onze praktijk, proberen hun bereikbaarheid en service op het niveau te houden zoals u dat van hen/ons gewend bent.

Het kan echter voorkomen dat in verband met krapte in de personele bezetting de wachttijden aan de telefoon langer zijn, er minder spreekuurmogelijkheid is of dat niet-spoedeisende (chronische) zorg tijdelijk uitgesteld wordt.

In het uiterste geval is uw huisartsenpraktijk uitsluitend voor dringende spoedzaken bereikbaar.

Wij hopen in die omstandigheden op uw begrip.

 Natuurlijk kunt u ons ook helpen!

  • Zorg dat u uw herhaalmedicatie tijdig voor uw vakantie aangevraagd heeft bij uw huisarts of apotheek. Bij de meeste huisartsenpraktijken kan dit digitaal (www.mijngezondheid.net of de MedGemak app).
  • Heeft u uw huisarts nodig? Luister dan goed het telefonische bandje van de eigen huisartsenpraktijk af voor de actuele informatie omtrent hun bereikbaarheid.
  • Indien u twijfelt of het nodig is om contact op te nemen met de huisarts, kijkt u dan eerst op www.moetiknaardedokter.nl   of op www.thuisarts.nl
  • Stel, indien mogelijk, niet-spoedeisende zorgvragen uit tot na de zomerperiode. De meeste huisartsenpraktijken bieden tevens de mogelijkheid om niet-spoedeisende zorgvragen digitaal voor te leggen.

Heeft u in de avond, nacht of het weekend een spoedeisende zorgvraag die niet kan wachten tot uw eigen huisartsenpraktijk weer bereikbaar is, neem dan contact op met Huisartsenposten Oost-Brabant, telefoonnummer 088-8765050.

Let op: dit is uitdrukkelijk niet bedoeld voor (uitgestelde) niet-spoedeisende zorgvragen!

Levensbedreigende situatie? Bel dan altijd 112.

Namens alle Schijndelse huisartsen: Een fijne, gezonde zomer gewenst!